Koffie in Groningen

In de meivakantie 2016 een midweek in Groningen geweest.  Onder de stadswandelingen door was er af en toe tijd voor een pauze. Op zoek naar koffie van kwaliteit. Dus van te voren even kijken naar de koffiebonen en de molens voordat we naar binnen gaan.

Eerst de Martinitoren en daarna aan de slag met de speurtocht van de VVV. Als lunch adres naar PS Koffie Kunst en Chocola. Op aangeven van familie. Koffie van Single Estate op de molen en Marian Osinga (6e op de NNBK 2014). Eerst een dubbele espresso uit Brazilië, toen  slowcoffee uit de Kalita van dezelfde boon. Smaak was prima. Zakje meegenomen voor thuis, om te proberen of ik dezelfde smaken eruit krijg.

Aan het einde van de dag aanbeland bij World of Barista. De lijst van de Misset Koffie top 100 gaf aan dat het Feithuis op nr 67 de beste koffie schonk in Groningen, maar gaf ook aan dat deze lage notering kwam doordat Ulas voor zichzelf was begonnen. Daarom maar gelijk naar hem toe gegaan. Waarom ook niet. Blijkt dat hij een van de juryleden is van de koffietop 100 en daarom niet meer mee mag doen.

Hier weer heerlijke espresso van eigen branding. De molens waren van Simonelli met een aparte configuratie waarbij de molen apart verwarmd werd waardoor deze een constante temperatuur heeft en niet afhankelijk is van de drukte van de dag. Toch maar eens gaan uitzoeken wat het verschil is.

De volgende dag een bezoek aan het Groninger museum en na een laatste shopronde op zoek naar de auto. Toch nog weer even tijd voor een pauze die ons bij Bartista deed belanden. Voorheen een Coffee United maar nu onafhankelijk. Met enige scepsis naar binnen, maar de koffie van Sebastiaan van het Koffielab deed ons over de drempel stappen. Gezellig gesprekje en een espresso verder op weg naar huis.

Al met al een leuke midweek en een koffie ervaring rijker.