Schoonmaken en Testmodus Saeco Xsmall

Uitleg Testmodus van Seatle Coffee Gear

Werkt je Saeco Xsmall koffieapparaat niet meer. Dan helpt het waarschijnlijk om deze schoon te maken. Het schoonmaken van de Saeco Xsmall gaat net zo makkelijk als een espressoapparaat dat wel een schoonmaakprogramma heeft. De Saeco Philips Xsmall heeft wel een ontkalkings programma, maar het schoonmaak programma is men even vergeten.

Zoals in dit bericht over de Seaco Odea Giro Plus is beschreven, is het mogelijk om handmatig een schoonmaak programma uit te voeren. Volg de stappen uit het bericht voor het reinigen van de zetgroep. Om de leidingen van de binnenkant te reinigen van de Saeco Xsmall heb je de handleiding nodig om in de testmodus van de machine te komen. Deze kan je vinden in onderstaande plaatjes, de video en in de service handleiding onderaan dit bericht.

De stappen zijn dan: apparaat in testmodus, zetgroep eruit, tablet erin, zetgroep erin, Via testmodus zetgroep omhoog, pomp aan voor 20 sec. Dit 5 keer herhalen met 5 minuten tussen pauze. Daarna apparaat uit en aan zetten. Zetgroep schoonmaken en twee keer een volle bak koffie zetten.

Het kan zijn dat bij de eerste ronde de koffie er nog niet uit komt. Houd de machine onder druk en probeer het na 10 minuten nog een keer. Het schoonmaaktablet moet vaak even inwerken. Door de zetgroep naar beneden te brengen, wordt ook de druk er af gehaald. Uit en aan zetten helpt natuurlijk ook.

Succes! Laat in de berichten even weten of het gelukt is.

Lukt het allemaal niet, dan kan je natuurlijk hier een nieuwe machine uitzoeken 🙂 Koffieapparatuur bij Van Pommeren Utrecht via Bol.com

Service handleiding Seaco Xsmall

Gebruikershandleiding Xsmall

Advertentie:

Vergelijk en vindt de koffie die bij u past