Testmodus starten

Dit bericht laat per koffieapparaat zien hoe je in de testmodus komt. Hierdoor kan je zelf de schoonmaakprocedure uitvoeren indien het apparaat deze niet zelf heeft, danwel dat het apparaat zo verstopt zit dat deze er niet meer doorkomt. Volg de instructies in de andere blogs om de schoonmaakprocedure uit te voeren.

Delonghi Magnifica
Saeco Syntia

Delonghi Magnifica

Let op Motor naar beneden is met ‘2 espresso’

Voor andere modellen van de Delonghi, zou je deze website eens kunnen bekijken: https://www.kaffee-welt.net/index.php/Thread/1087-DeLonghi-Reparatur-und-Wartung-Sammelthread-zur-ersten-Hilfe/

Schoonmaken

Zet de machine aan en laat hem opwarmen en spoelen. Gooi een schoonmaaktablet in de filterkoffie. Zet de machine uit via de knop op de achterkant (of de stekker). Zet de machine weer aan terwijl je de stoom en dubbele koffie weer inhoudt. Hij staat nu in testmodus. Druk op de espressoknop. De motor draait de zetgroep omhoog. Druk op de stoomknop. Hij gaat nu water pompen. En er komt witte vloeistof uit. Doe dit 5 keer met tussenpozen van 5 minuten. Zet hierna de machine weer uit en aan via de knop of stekker en zet twee keer een grote bak koffie.

Saeco Syntia

Zie:  https://www.koffiestrateeg.nl/wp-content/uploads/2019/07/syntia.pdf pagina 30 voor de testmodus

image.png

1 Zet de machine aan en warm de machine op.
2 Zet de machine uit via de schakelaar of stekker uit stopcontact
3 Zet hem op water uitloop en druk de espresso knop in. Zet de machine aan.
4 doe een tablet in de gemalen koffie ingang.
 5 druk drie keer op de aan uit knop. Je gaat naar het volgende niveau van de test modus. (preciese aantal moet je even uitzoeken. Als bij espresso de zetgroep omhoog gaat gaat het goed.)
6 druk op espresso. De zetgroep gaat omhoog. Hou de knop vast totdat hij boven is. 
7 druk op aan/uit (menu gaat fase verder)
8 druk de koffieknop. De pomp gaat nu lopen. Houd dit vol. Mocht er niets uit komen, probeer het dan na 10 minuten weer. herhaal dit 5 keer totdat het water blank is. 
9 is het nog zwart van de koffie. Doe het dan nog een keer. Soms gebruik ik 2 of 3 tabletten. Let op: de machine koelt af. Dus start opnieuw met opwarmen.
10 zet de machine uit en aan. de machine spoelt zichzelf. (standaard proces)Herhaal het proces zonder tablet, zodat alle schoonmaakmiddel weg is. 

Heb je er al over nagedacht om de machine schoon te maken en te ontkalken? In mijn webshop vind je schoonmaaktabletten en ontkalkingsflesjes.