ZOespresZO Mobiele Koffiebar

Mijn nieuwste project is het inbouwen van een espressomachine in mijn Electrische Renault ZOE.

Het zal jullie nog niet zijn opgevallen dat ik al een aantal jaren bezig ben met koffie. Natuurlijk lekkere koffie voor thuis, maar ook af en toe workshops voor vrienden en collega’s.

Toen we een electrische auto kochten zag ik voor me dat achterin ook een mooi espressoapparaat zou kunnen. Liefst natuurlijk ook electrisch en aangesloten op de grote batterij. Dat is nog even een stap te ver. Maar de eerste stap was de aanschaf via Marktplaats en het koffiepraat forum van de Fracino Lever 2 Retro. Niet al te breed en vooral werkzaam op gas en voorzien van hendels die ervoor zorgen dat er geen actieve pomp aanwezig hoeft te zijn. Dus ideaal voor op locatie.

In de tijd erna heb ik mijn aandacht besteed aan het bouwen van een aanrechtblad achterin de auto. Het blad moest wegklappen en op de juiste werkhoogte kunnen komen. Na enkele prototypes en de aanschaf van diverse onderdelen en probeersels via Aliexpress was ook dit onderdeel af. Via een tweetal koffietafel uitklap mechanismes en ondersteunt door 2 actuators kan de machine in en uit de auto bewegen. Ondersteunt door twee Ikea tafelpoten is het stevig genoeg om te blijven staan.

Nu het af was, kon het natuurlijk niet uitblijven om er ook mee de weg op te gaan. Eerst even uitgetest tijdens burendag en daarna voor het echt. Natuurlijk kan dat niet zomaar, dus eerst langs de KvK, de boekhouder, de verzekeringtussenpersoon en de het vergunningen loket van de gemeente sta ik nu wekelijks langs het lint om wandelaars, zwemouders, hondenuitlaters en hardlopers te voorzien van koffie, thee en warme chocomelk.

Hieronder wat foto’s. Meer foto’s vind je op instagram, facebook of op de mobiele koffiebar pagina op deze site.

Iedere week verander ik wel weer iets aan de opzet om het te verbeteren en sneller op en af te bouwen. Ik heb nu een soort aanrecht gemaakt om de kannetjes te spoelen. Ook heb ik de accu en de gasfles in de auto gezet om die niet te hoeven verslepen. Voor het pompje van het water had ik nog last van een kleine lekkage dus daar heb ik nu een shurflo camperpompje op zitten.

Tot snel!

Hieronder een lijstje met onderdelen gekocht bij Aliexpress: