Zwarte Roes proefbox

Op zoek naar goede koffiebonen voor mijn nieuwe mobiele koffiebar, kwam Zwarte Roes op mijn pad. Een voor mij nieuwe brander uit Hoorn die zijn steentje wil bijdragen aan een betere keten van koffie en aan zijn klanten de lekkerste koffie wil laten proeven. Gebaseerd op hun eigen ervaring in Australie. Het leek me leuk om dit eens te proberen.

Via mijn koffieabonnement Roast.nl had ik waarschijnlijk al diverse keren deze koffie geproefd. Maar nu werd het tijd voor een eigen proefpakketje. Na 2 dagen lag er netjes een envelop in de bus met drie bijzondere koffie’s uit hun assortiment.

Leuk dat je een willekeurige verzameling krijgt. Ik heb ze gebruikt voor de espresso, maar volgens mij kan je ze ook voor filter gebruiken. Met 150 gram is het altijd lastig om de molen goed bij te stellen, voor je het weet is het al op. Daarom probeer ik de laatste tijd meer filterkoffie voor bij het opstaan.

Bij mij in de box:

Ethiopia Sidamo. Altijd een goede keuze. Beetje fruitig, verder prima.

Fazenda do lobo Deze stak er echt bovenuit. De fruit en chocolade uit de beschrijving haal je er zeker uit. Bij dit soort koffie’s vind ik het mooi dat je het tot de plantage kan terugvinden waar het vandaan komt. Dit is de boerderij van de Wolf in Brazilie.

Blend no 1 Het lastige van blends vind ik altijd dat het een soort allemans vriend is die vooral in de volautomaat tot zijn recht komt. Dat gevoel had ik hier ook een beetje.

De Fazenda de Lobo gaan we zeker een keer bestellen voor in de ZOespresZO. Wat nog steeds in mijn hoofd speelt, is om naast de koffiekaart met de beste koffiezaken, ook de plantages een plek op de kaart te geven, liefst met een lijntje ertussen natuurlijk, zodat je de herkomst van je koffie kan terugvinden.

Hier het verhaal over Fazenda de Lobo op de website van Zwarte Roes.

Wil je zelf ook een keer een proefbox bestellen bij Zwarte Roes in Hoorn gebruik dan deze link voor 3x 150 gram. Of deze link voor 4x 250 gram.