Expobar Brewtus IV ombouw naar rotary

In mijn speurtocht op marktplaats naar onderdelen voor mijn ZOespresZO, kwam ik ook een pomp tegen. Nu was ik op zoek naar een pomp om water uit de jerrycan naar de machine te pompen. Deze aanbieder had een rotary Speck pomp beschikbaar en een shurflow pomp. Bij ontvangst werkten beide pompen, maar het membraam van de Shurflow was helaas versleten. Dus die kon ik niet gebruiken. Het membraam heb ik later vervangen. De rotary pomp ging ik nog een keer gebruiken voor mijn Expobar Brewtus IV. Nu was het moment aangebroken om hiermee te starten.

Met hulp van Willem van DR Trading heb ik onderdelen besteld en aan het sleutelen gegaan. Het belangrijkste was de 1/8 F gewapende waterslang die de pomp met de machine verbond en door het aanrechtblad heen moest.

De electra van de pomp is aangesloten op de electra van de oude vibratiepomp, het ontluchtingsventiel is eruit, er is een terugslagklep geplaatst. De OPV is van 9 naar 12 bar gegaan. Op de rotary pomp zelf kan je de druk instellen op 9 bar.

Update: Wetende dat de pomp zijn beste tijd gehad had en nog best veel herrie maakte, wist ik dat hij ook aan vervanging toe was. Dit is nu gebeurd. Waarschijnlijk is het slechts de condensator die vervangen moest worden, maar ik heb toch maar een nieuwe pomp gekocht. Een kleiner model die stiller is, maar prima voldoet voor deze machine.

https://www.drtradingshop.nl/a-36502823/pompen/motor-rotatiepomp-rpm-standaard-150-watt/#description

https://www.drtradingshop.nl/a-51635818/pompen/rotatiepomp-type-procon-100-lt-h-compact/#description

Hieronder wat foto’s, de tekst vul ik later aan.

Speck DS 300 en Shurflow King
De pomp op marktplaats