Workshops

Meer weten over koffie of zelf sleutelen aan uw Saeco machine. Ik geef workshops in de Meern of op uw locatie.  Interesse? Neem contact op via het contactformulier. Prijzen zijn op aanvraag.

Workshop Barista

Deze workshop gaat in op het zetten van de perfecte espresso en/of cappuccino. Wat is er allemaal voor nodig en waar moet je op letten? Afhankelijk van de interesse van de groep gaan we aan de slag met een specifieke methode.

 

Inhoud:

  • Introductie in koffie: Wat voor soorten koffie zijn er, waar komt het vandaan, hoe wordt het gebrand, wat is de geschiedenis.
  • De 5 M’s (Melange, Molen, Machine, Mano en Maintenance)
  • Wat is slow coffee en/of hoe zet je de perfecte espresso.
  • Hoe werkt een volautomaat en hoe kan je deze goed onderhouden.
  • Zelf aan de slag met het maken van espresso, cappuccino en latte macchiato.

Aankoopbegeleiding

Wil je weten welke machine je het beste kunt aanschaffen? Ik voorzie je van de meest essentiële kennis en help je bij je keuze. Van wie kan je het beter leren dan van een thuisbarista die zelf overal al tegenaan is gelopen?

 

Zelf een reparatie uitvoeren

Ben je handig maar ben je bang dat je onderdelen overhoudt? Ik help je om zelf je machine te repareren, onderhouden, schoon te maken, af te stellen en weer netjes in elkaar te zetten. De juiste torx schroevendraaier krijg je van mij kado. Ik ben gespecialiseerd in Saeco machines, maar ook met andere machines weet ik raad.